שאלות לגבי מחזור בגיל 50

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/04/2017 | 02:45 | מאת: רותם

שלום רב, אני בת 50 וחצי. יש לי 2 שאלות: 1. מאז ומתמיד היה לי מחזור ווסת לא סדיר, בין אחת לחודש לאחת לשלושה חודשים או אף יותר. הייתי בטיפולי פריון במשך שנים והמוזר הוא שבהריון הראשון הריתי לאחר כחמישים יום מתחילת המחזור ( במקום ביום ה-14, כפי שקורה לרוב) ובהריון השני הריתי באופן טבעי, ללא טיפולים. בשנתיים האחרונות יש לי מחזור סדיר אחת לחודש. כיצד יתכן שדווקא בגיל המעבר יופיע מחזור סדיר? 2. בעלי ואני לא משתמשים באמצעי מניעה מפאת גילי. מה הסיכוי להריון טבעי בגילי? בתודה, רותם

רותם שלום ותודה על שאלתך. אנו רואים שלעיתים ואף לאחר שנים של וסת לא סדיר, הוא מסתדר. הסיכוי להרות ספונטנית בגילך נמוך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי