שאלה לגבי פרימולוט נור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/04/2017 | 10:37 | מאת: שאלה לגבי פרימולוט נור

דר' שלום רב, אני בת 52, אם מחזור כבר לא מאד סדיר (בין 24-40 יום בין מחזורים) עשיתי אולטרסאונד מעקב בגלל שרירן, שבוע אחרי הוסת. הנתונים שהתקבלו: תוני_רחם מנח : אחורי גבולות: סדירים 95 מ"מX 81X100 :מירקם: שרירני מידות הרחם קו הד אמצעי: כן עובי אנדומטריום: 8.9 מ"מ . הערות:שרירן בקיר קידמי : 58*61 מ"מ _נתוני_שחלה_ימנית מ"מ x 34x 41 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין . הערות:בתוכה זקיקים : 21 מ"מ 14 מ"מ נתוני_שחלה_שמאלית מ"מ x 13x 27 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין דוגלס: נוזל בכמות קטנה עקב אובי הרירית שבוע אחרי מחזור הרופא עשה לי בדיקת פיפל ונתן לי 10 ימים פעמיים ביום פרימולוט נור 5 מ"ג ולחזור על אולטרסאונד.(הוא דיבר על כך שהתרופה תעשה גרידה, לא ממש הבנתי..) אני מניחה שאחד החששות זה סרטן הרחם וכשקראתי את ההוראות של התרופה כתוב לא לקחת אותן עם יש מחלה סרטנית. הרופא שלי בחופש לכן אשמח לשמוע את דעתך בכלל ובפרט ללקיחת התרופה. יש לציין שאני מרגישה (עוד בלי התרופה) כאילו אני לקראת מחזור(יום 17 אחרי המחזור). תודה רבה וחג שמח.

שלום ותודה על שאלתך. הטיפול בפרימולוט נור לגיטימי ומקובל בגילך ומצבך. את סיבת הטיפול כמו גם תוצאת בדיקת הפיפל תצטרכי לברר עם רופאך המטפל. בברכה דר' זלוצובר .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי