רוצה להפסיק לקחת ליוויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/02/2017 | 22:39 | מאת: הפסקת לקיחת ליוויאל

שלום רב. אני בת 58 ולוקחת ליוויאל כל יום כדור מזה 10 שנים. כעת אני מעוניינת להפסיק לקחת. מה הדרך הטובה ביותר להפסיק? להוריד בהדרגה?, יום לקחת ויום לא? או הפסקה מיידית? מישהי שאלה שאלה דומה ב-2011, אך תשובתך שם לא הייתה לי ברורה. אם היית הרופא שלי, והיית רואה שהכול תקין אצלי ואין לי לכאורה סיבה להמשיך לקחת את הכדור, כיצד היית ממליץ לי להפסיק? מה זה אומר בהדרגה? חצי כדור, רבע ועו'? או יום כן יום לא? איך בדיוק? תודה מראש

שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לקבוע שאין לך סיבה לההמשיך באם את חשה בטוב- אולי תחושותייך הטובות נובעות מהטיפול? לפי מחקרים מסוימים, עדיף עקרונית להפסיק טיפול לא לפני גיל 60 ומנגד, אין מחקרים השוואתיים טובים המצביעים על יתרון משמעותי להפסקת טיפול הדרגתית לעומת הפסקה בבת אחת או להיפך ולכן כל אחת יכולה לאמץ לעצמה, בשיתוף הרופא/ה המטפל/ת כמובן, את העיתוי וצורת ההפסקה הנראיית לה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי