לנדאו קלפנר או ESES

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

27/06/2013 | 13:35 | מאת: יעל

בני בן 5.5, אובחן לפני כמעט שנה עם PDD ו ADHD. עד גיל 4 כמעט לא ראינו בכלל בעיות, וההתפתחות השפתית שלו לפני כן היתה מצוינת (דיבר במשפטים של 4-5 מילים בגיל שנה וחצי). בגיל 4 ראינו בעיות בהבנת סיטואציות חברתיות, סרבול מוטורי (שכנראה היה גם קודם) וגם הדרדרות ביכולת השפתית שלו (עכשיו השפה שלו פחות מפותחת משל בני גילו, הוא מתקשה לעיתים קרובות לשלוף מילים ולאחרונה גם התחיל לבלבל בין עבר ועתיד). 1. האם זה נראה אולי כמו תסמונת לנדאו קלפנר או ESES? 2. אם זו אכן אחת התסמונות הנ"ל, האם זה יתגלה בבדיקת EEG בשינה? ובערות? או שיש סיכוי לא קטן שהבדיקות יפספסו את זה? האם להתעקש על הבדיקה הארוכה (עם הוידאו)?

שלום רב האם זה נראה אולי כמו תסמונת לנדאו קלפנר או ESES? לא ניראה לי אך ברור שאין זה תחליף להערכה מדוקדקת . כל ילד שניראה כי " איבד " אבני דרך או מראה מסיגה התנהגותית או שפתית , כדאי שיעבור בדיקת EEG ממושכת הכוללת עירות נמנום ומספיק זמן ( כשעה) של שינה טבעית ( ולא תרופתית כדי לשלול תרומה שלילית של ההפרעת החשמלית. או שיש סיכוי לא קטן שהבדיקות יפספסו את זה? האם להתעקש על הבדיקה הארוכה (עם הוידאו)? במידה ולא מצליחים להשיג בדיקת EEG איכותית הכוללת את אותם מאפיינים שציינתי , יש מקום לבצע בדיקה של 24 שעות. בהצלחה ד"ר הימן

04/07/2013 | 20:29 | מאת: שני

אם יש איבחון ממוקד לאונה טמפורלית והוצע לי ניתוח כרוגי להסרה חלקית של הנגע האפילפסי ( שכחתי לציין בצד ימין) יש לי בעיה במוטוריקה ( אין לי יכולת להושיט יד לחפץ באופן ישיר ולקחת אותו ) כמו כן קושי גדול בדיבור , האם יש סיכוי לשיפור משמעותי בבעיות אלה ( כיום סובלת מ- 10 התקפים ביום ממוצע) תודה רבה ! שני

מנהל פורום אפילפסיה בילדים