ניתוקים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/06/2013 | 20:59 | מאת: אפרת

שלוםבני בן 6 על סמך EEG רושם לאפילפסיה דו צידי היום ליוויתי אירוע של הגן שלו וראיתי בפעם הראשונה מה שנראה כמו בהייה/ניתוק של כ 15 שניות, בחלל, לא במשהו ברור / ידוע או מושך. ראיתי את זה בעבר כשהיה צופה בטלוויזיה אבל לא כך באמצע פעילות מלאת מוזיקה-ילדים-ותנועה. איך אפשר לדעת האם מדובר בהתקף ניתוק על רקע אפילפטי או סתם חלימה בהקיץ? מה עושים הלאה? תודה

שלום רב למרבה המזל .. מרבית הבהיות - ניתוקים הם התנהגותיים.... ועל כן חסרי משמעות . אם זה ניראה חריג ( ממושך, נצפה גם בבית וגם במסגרת, לא מגיב לקריאת שמו או גירוי קל ) , אפשר לבצע EEG בחסך שינה , באחד מבתי החולים שיהיה מספך ארוך ויכלול תרשים בעירות נמנום ושינה. .

מנהל פורום אפילפסיה בילדים