אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/05/2013 | 21:12 | מאת: מימי

מה אפילפסיה מסוג קומפלקס פרטיאל אומרת במישור הרפואי? באיזו רמה היא? האם יש לה ריפוי? והאם זה הגיוני שילדה שלוקחת תרופה עדיין יש לה פרכוסים?

שלום רב באופן גס מחלקים את אפילפסיה ל 2 קבוצות גדולות: 1.אפילפסיה כללית - קרי ההפרעה החשמלית מתחילה בו זמנית בשתי ההמיספרות. 2.אפילפסיה מוקדית - ההפרעה מתחילה באזור ספיציפי במוח, יכולה להישאר שם או לערב אזורים נוספים . זוהי אפילפסיה מוקדית או partial epilepsy למרבה המזל , מרבית הילדים עם אפילפסיה מוקדית ורקע התפתחותי תקין , מגיבים טוב לטיפול התרופתי , כ 30% ממשיכים לפרכס. חשוב לוודא כי : הסיבה לאפילפסיה מובנת כי הילדה מקבלת טיפול נכון . מטרת הטיפול: אפס פרכוסים ללא תופעות לוואי מהטיפול מכסימום תפקודד ואיכות חיים בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים