אפילפסיה cps

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

27/03/2016 | 00:00 | מאת: נתן

לבת שלי בת 12 יש אפילפסיה מסוג cps.ניסיתי לחפש בגוגל הסברים אך לא כל כך הבנתי,מהי בדיוק האפילםסיה הזו והאם היא סוג שהוא לכל החיים או שהוא ניתן לריפוי?

שלום רב ניתן להתייחס על אפילפסיה או פרכוס כאל סימפטום ...בדומה לשיעול... יש הרבה סיבות לשיעות , לצורך טיפול חשוב להבין מה הגורם לשיעול ובתהאם לכך לטפל. CPS או בשם אחר אפילפסיה מוקדית מורכבת , היא אפילפסיה שמתחילה באזור מסויים במוח ( לדוגמא, אונה טמפורלית או פרונטלית) , בשונה מאפילפסיה כללית( המתחילה בו זמנית בכלל המוח) . CPS יכול להישאר ממוקד או לעתים לעבור הכללה ולהפוך להתקף כללי. הביטוי של אפילפסיה מנוקדית מורכבת מאוד מגוונת כתלות בהיכן מתחילה ולאן מתפשטת ולרוב גורמת לשינוי במצב ההכרה ותופעות נוספות . חשוב להבין מה הסיבה לאפילפסיה( הפרעה מבנית מוחית מולדת או נירכשת וכו) , לרוב ניתן לטיפול. במידה וקשה להגיע לאיזון , יש לחשוב על אפשרות של ניתוח במידה ומגיעים למסקנה כי המוקד יודע , וכי הסרתו תביא לריפוי מצד אחד ולא תוגרום לתופעות לוואי משמעותיות. בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים