אפילפסיה - ילד בן 9 שחלה לפני שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

16/02/2016 | 12:37 | מאת: גלית סולומון

שלום רב,בני בן 9 חלה באפילפסיה לפני כשנה וחצי וטופל עד לפני כחודש בדפלפט כרונו.לפני כחודש עברנו בהדרגה לקאפרה כי הדפלפט גרם לו לכאבי ראש וסחרחורות.האירועים האחרונים שלו שקורים לו אחת למספר חודשים מתבטאת בעיוות פנים והבהוב בעיניים שאורך כ חצי דקה.הוא מרגיש שזה קורה לו (זימזום באוזניים) והוא קורא לנו. MRI בעפולה -תקין .EEG ראשון (לאחר התקף ראשון של איבוד הכרה) יצא עם תנועות אפילפטיות והשני בחסך שנה היה תקין. אנו גרים בפריפריה ומטופלים על ידי רופא בפנסייה שמגיע בהתנדבות למרכז הרפואי זיו בצפת.חברתי הייתה אצלך אתמול בביקור פרטי והבנתי שניתן למרות המרחק להיות מטופלים באסף הרופא.האם נכון? האם בדיקת MRI שנעשתה בעפולה במשאית - זוהי בדיקה מיושנת?האם המיכשור שלכם יותר מתקדם? אגב -אין לנו היסטוריה משפחתית..ייתכן ואנחנו לוקחים לשווא את התרופה? האם ניתן לבצע הפסקת תרופה באישפוז ולראות מה קורה לו?היינו אצל פרופסור ממרכז רפואי ברמבם שמומחה בתחום והוא הגדיר את זה כאפילפסיית ילדות. לתשובתך אודה

שלום רב כדאי להבין טוב יותר את אופי המחלה, סוג הפרכוסי, תרשים ה EEG ואז לענות על השאלה האם יש צורך בהמשך טיפול או לא. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים