פעילות אפילפטית ללא פירכוסים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/08/2015 | 12:18 | מאת: גלית

שלום, בני בן 9. ב 3.1.2014- EEG - פעילות אפילפטיפורמית מוקדית תכופה מאזור פריאטלי ימני (זיז גל P4). 23.02.2014 - EEG - תרשים הרקע מורכב מפעילות בלתי סדירה עם גלי אלפא אחוריים בתדירות של מ/ש. נצפה מוקד טמפורו-פרונטלי ימני. 11.2014 - ווידאו EEG - רקע תכוף בעל תצורה רולנדית באזור צנטרו פריאטו טמפורלי מימין, צפיפות בשינה כ- 20%.(4 לילות) לא נצפו פרכוסים. סובל מכאבי ראש לעתים קרובות. פעמים רבות מתעורר מלא ברוק כולל הכרית. (לא קצף). השאלות: 1. מה משמעות הצפיפות? לדבריי הרופא הפעילות המוחית ממש לא תקינה, טוען כי ברמה זו הילד אמור לפרכס ומזלנו שהוא לא. 2. האם יכול להיות שהילד מפרכס בלילה ואיננו חשים בכך ובימי הווידאו פשוט לא הופיע פרכוס? 3. האם שלוש הבדיקות מראות אותה תוצאה באותו מיקום במוח? אם כן באיזו אונה מדובר? 4.הילד מועד הרבה, נופל פעמים רבות, מפיל חפצים מהידיים. האם יש קשר לפיעילות האפילפטית? לדבריי הרופא אם אין פירכוס אין השפעה על הגוף. קצת תמוה בעיניי שהרי מדובר המוח המעביר פקודות ביצוע ואם המידע לא עובר נכון מתא לתא איך ניתן לומר בוודאות שאין השפעה? סליחה על המגילה. אודה להתייחסותכם.

שלום רב ראי את תשובתי מתחל\ת לשאלתך. מדובר במתן מענה כלי ולא ספציפי . השאלות: 1. מה משמעות הצפיפות? לדבריי הרופא הפעילות המוחית ממש לא תקינה, טוען כי ברמה זו הילד אמור לפרכס ומזלנו שהוא לא. תשובה: ל 3 אחוז מהאוכלוסיה הפרעה ב EEG ולעולם לא תיהיה להם אפילפסיה. לרוב, לא מטפלים ב EEG אלא הילד ( במידה טיש פרכוסים) . לרוב , לא נותנים טיפול מונע למנוע אפשרות כי אולי יהיו פרכוסים. לגבי תרשים ה EEG, צריך לראות את התרשים עצמו ולאפיין אותו . בתנאים מסויימים יהיה מקום לטפל גם ב EEG אם הרושם הוא כי התרשים חרחג מאוד במאפייניו, כי יש שינוי תפקודי אצל הילד הניתן לייחס אותו להפרעה החשמלית( שינוי שלילי התנהגותי, שפתי, למידה ) 2. האם יכול להיות שהילד מפרכס בלילה ואיננו חשים בכך ובימי הווידאו פשוט לא הופיע פרכוס? וידאו של 24 שעות לא הדגים פרכוסים אך אין זה שולל . מצד שני, לרוב, לו היו פרכוסים, הייתם מזהים זאת. 3. האם שלוש הבדיקות מראות אותה תוצאה באותו מיקום במוח? אם כן באיזו אונה מדובר? פרייטאלית 4.הילד מועד הרבה, נופל פעמים רבות, מפיל חפצים מהידיים. האם יש קשר לפיעילות האפילפטית? לדבריי הרופא אם אין פירכוס אין השפעה על הגוף. קצת תמוה בעיניי שהרי מדובר המוח המעביר פקודות ביצוע ואם המידע לא עובר נכון מתא לתא איך ניתן לומר בוודאות שאין השפעה? הרופא צודק . שאלת המפתח היא האם הפעילות החשמלית פוגמת בתפקוד שלו? ( למידה, התנהגות, שפה) בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים