חשש לאפילפסיה - ילד בן 2

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/05/2015 | 14:40 | מאת: מאד מודאגת

בני בן השנתיים התעלף בגן ללא סיבה נראית לעין. (לא נפל או קיבל מכה, אכל בסדר ושתה, היה בגן במזגן כל הזמן ולא יצא לחצר, ולפי תיאור הגננת, פתאום קרס על הרצפה.) זאת פעם שלישית השנה שהוא מתעלף למשך פחות מדקה, אך בפעמים הקודמות הוא נפל, ותליתי את אובדן ההכרה בנפילה. (פעם אחת נפל לרצפה כשעמד על הספה ופעם שניה נפל בגינה) הרופא המליץ שנפנה לנוירולוג ובמקביל נעשה לו בדיקת EEG משום שהוא חושש מאפילפסיה, בינתיים, עד הבדיקה, אני מודאגת מאד. האם מצב כזה באמת מעיד על אפשרות סבירה של אפילפסיה? לא ייתכן שזה קרה סתם? מה צריך לעשות בינתיים עד האיבחון? האם הוא יכול לאבד הכרה שוב? הוא יכול ללכת לגן?

שלום רב ישנם סיבות רבות היכולות לגרום להתעלפות בילד בגיל זה, לא בהכרח אפיללפסיה וגם אם מדובר באפילפסיה.. החיים ממשיכים לרוב .. כרגיל ... חשוב מאוד לבצע א.ק.ג והולטר לב במקביל לבירור הנוירולוגי. בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים