התקף פירכסים ראשון אצל אוטיסט

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/04/2015 | 10:49 | מאת: יפעת

שלום בני אוטיסט בתפקוד בינוני נמוך בן 19.5 חווה לפני שלושה ימים התקף פירכוסים ראשון. היינו איתו במיון, שם עבר בדיקת סי. טי. ללא ממצא. הרופאה במיון המליצה על טיפול בדפלפט. אנחנו היינו רוצים לקבל רוות דעת רצינית יותר. האם עלינו לפנות לנוירולוג מומחה לאוטיזם או די למומחה לאפילפסיה? האם אנחנו צריכים מומחה ילדים או בוגרים, שכן כל ההמלצות שקיבלנו הן דוקא למומחי ילדים? עד כמה מקובל להתחיל טיפול תרופתי אחרי ארוע אחד בלבד?

שלום רב מטרת הטיפול היא לאפשר איכות חיים לילד/נער/בוגר ולמשפחה תוך התייחסות לסיכוי של התקף נוסף/התקפים נוספים וזאת בהתאם למספר פרמטרים המשפיעים על הסיכון להישנות. כמו כן חשוב לעשות בחירה של תרופה נכונה ( קלות מתן , מינימום תופעות לוואי ואם אפשר כמה שפחות בדיקות דם) בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים