אפילפסיה?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

16/04/2015 | 22:58 | מאת: גלית

הבן של בפברוא שנה שעברה איבד הכרה בבית ספר ובעקבות כך ערכנו eeg שתשובתו היתה: תרכיבי זיז גל איטי על פני אסורנאוקסיפיטחי משמאל בזמן שינה והאטה אינטרמיטנטית לאחר מכן עשינוmri. שיצא בתחום הנורמה. בפברואר הדנה איבד הכרה פעמיים ובeeg הפעם יצא תרשים בלתי תקין המאאה מוקד אפילפטי אוקסיפיטאלי שמטלי והאטה לסיאוכים באותו אזור. מה זה אומר ומה עושים?

שלום רב ההגדרה המקובלת של אפילםסיה היא של שני אירועים רחוקים אחד מהשיני הנובעים מפיילות חשמלית לא תקינה. ה EEG יכול להיות תקין ( מדובר בבדיקה קצרה לרוב וב 50% מהמקרים יכולה להיות תקינה ). קרי EEG תקין לא שולל אפילפסיה. במקרה שלכם , מדובר בשני אירועים , יש מקום כמובן להיבדק על ידי נוירולוג/ית ילדים , להצע את הבירור הנידרש ולהתחיל טיפול תרופתי אנטי אפילפטי , להפחית את הסיכוי שיהיה עוד פרכוס באופן משמעותי . חשוב להשגיח על הילד בזמןם רחצה בבריכה, ים , להקפיד על קסדה ברכיבה על אופניים בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים