התקף אפילפסי ראשון

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

18/03/2015 | 22:45 | מאת: גיגי56

שלום. לפני כשבועיים אחיין שלי כבן 13 החל לפרכס מתוך שינה. הוא הכחיל כול הגוף שלו קפץ והחל לצאת לו קצף מהפה.לאחר יומיים ביצעו בדיקת eeg וראו שהייתה התרחשות בצד הימני של המוח. הוא עדיין לא ביצע אם אר אי.שאלתי היא האם מהתקף אחד שכזה הופך אותו לחולה באפילפסיה?והאם יכול להיות שהתרחשות שכזאת היא חד פעמית? תודה

שלום רב למרות שאנו נוהגים לגדיר אפילפסיה לאחר הפרכוס השני ובמקרה של אירוע בודד- פרכוס ראשון, מדובר בהגדרה שרירותית היות והמשמעות של אפילפסיה היא כי למוח מסיבות שונות נטייה לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי קליני. לרוב נהוג להתחיל טיפול תרופתי לאחר ההתקפף השני אם כי זה לא מחייב. הסיכוי לפרכוס נוסף היה והוא נער בריא ללא כל גורמי סיכון ברקע, עומד על כ 60% פחות או יותר. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים