שאלה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

22/02/2015 | 16:17 | מאת: אביאל

שלום לדוקטור שאלה בנושא אפילפסיה , יש לי ילד בן 10 . הילד החל להתהלך במעגלים עם ראש שמוט ומלמול של דברים לא ברורים , ניגשתי לחבק אותו והוא נבהל ודחף אותי . האירוע נמשך דקה או שניים אבל נראה נצח. לאחר האירוע הילד חזר לעצמו ולא זכר כלום . לפני האירוע לא היו שום בעיות אך לאחר האירו החלו להופיע סימנים כמו של גלגול עניים , ניתוקים בזמן שיחה ובהייה בחלל , לפעמים הוא שמע את מה שאמרנו בזמו הנתק ולפעמים לא , הופיעו תנועות חוזרות ביד כאילו שהוא דוחף משהו, בהמשך תנועות ביד תוך מבט נוקב בתנועה , פרצי צחוק לא מוסברים וללא כוונה גם דלת חשמלית שנפתחת ונסגרת גרמה לפרצי צחוק בלתי נשלטים . האם אילו תסמינים של אפילפסיה חלקית מורכבת והאם פרצי הצחוק הניתוקים רעד ברגל או תנועות בלתי רצוניות ביד הם פרכוסים. לפי מה שהבנתי התופעות ייעלמו תוך שנה לערך , האם כן תודה אביאל

שלום רב יכולות להיות סיבות רבות להתנהגות חריגה זו, אפילפסיה היא בהחלט אחת מהן . כדאי לבצע בירור מתאים , להבין מה הסיבה, ולטפל בהתאם. רק לאחר ההבנה של הסיבה, ניתן לדבר על טיפולל מתאים והבנה מתי יעבור.... בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים