ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

25/11/2014 | 17:53 | מאת: אמיר

שלום מצטער על האורך... בתי בת 3 נופלת לעיתים קרובות ומפרכסת בין 2 דקות עד כעשר דקות כשהעיניים מתגלגלות אגרופים קפוצים ויוצא ריר Mri\eeg תקינים אחרי אשפוז ראשון התחלנו עם למיקטל 10 מ"ל ליום אך אחרי כשבועיים חזרו הפרכוסים והחלפנו לדפלפט 360 מ"ל ליום שוב עברו שבועיים של שקט וביומיים האחרונים שוב שני פרכוסים... גובה התרופה הנספגת בדם היה 85 כשעזבנו את בי"ח ועכשיו זה 65 האם חוסר היציבות הזה נורמאלי? האם כל פרכוס נוסף רק מגביר את הסיכוי שהמחלה תישאר או לליקויים שכליים (היא נתונה למצבי רוח מאוד מוזרים מהיפראקטיביות עד לבהייה לא מובנת והתנהגות "שיכורה")?

שלום רב כ 70% מחולי האפילפסיה מגיבים לתרופה הראשונה..... ( במקרה שלכם דפלפט היות ולא הגעתם עם למקטל למינון טיפולי לא מדובר בכישלון של למקטל ) עדיין סיכוי מאוד גבוה שתתרופה אחרת תביא לאיזון . בילד עם רקע התפתחותי תקין לחלוטין , סיכוי סביר שלא תיהיה פגיעה קוגנטיבית בתנאי שהמחלה מאוזנת ( ללא פרכוסים ושלא מדובר בהפרעה חשמלית חריגה ועושים שימוש בתרופה המתאימה) . כך שצריך לראות את חצי הכוס המלאה .... בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים