מינון התרופה טגרטול

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

15/11/2014 | 19:41 | מאת: אורי

שמי אורי בן 26 מהמרכז ולפני כלמעלה משנה חוויתי 3 אתקפיי פרכוסיים והוגדרתי כחולה אפילפסיה. נאמר לי כי הרמה האופטימלית של התרופה טגרטול בדם נעה בין 4-12. הנוירולוג אצלו אני מטופל אמר לי שהרמה של התרופה בדם צריכה להיות בין 8-12 ומתחת לזה טען הנוירולוג כי זה נחשב שלא צרכתי את התרופה, המינון שהתבקשתי לצרוך הוא 600 מיליגרם(300 בבוקר ו300 בערב). מבדיקת דם שערכתי לאחרונה עלה כי רמת התרופה בדם היא 5.8. חשוב מאוד לציין כי אני מקפיד לצרוך את התרופה בקביעות ובהתמדה. יש לי מספר שאלות:1. מדוע הנוירולוג דרש ממני שרמת הצריכה המינימלית של התרופה בדם תיהיה 8 כל עוד הרמה האופטימלית היא בין 4-12? 2. האם עליי להעלות את מינון צריכת התרופה? 3. חשוב לציין כי אני כמעט שנה ללא התקפים ואני מנסה להשיב את רשיון הנהיגה שלי שנפסל, האם תוצאות הבדיקה של רמת התרופה בדם(5.8)עלולות חלילה להשפיע על החלטתו של הנויורולוג להמליץ עליי ככשיר לנהיגה?( למרות שלא קיבלתי התקפים כמעט שנה ואני נוטל את התרופה באופן קבוע,כאמור). אשמח לתשובה עניינית ומקצועית בהקדם האפשרי. תודה רבה מראש, אורי

שלום רב זהו פורון לילדים אך אענה באופן כללי: 1.המטרה היא אפס פרכוסים , סטטיסטית , הסיכוי לאיזון טוב יותר כאשר רמות התרופה נמצאות בתחום הטיפולי. מצד שני גם אם על רמה נמוכה יותר מושג איזון , לעתים קרובות , לא חייבים להעלות מינון ... אז זה שונה ממטוםל למטופל 2.נהיגה- שנה ללא התקפים. המטרה של הנוירולוג היא להגן עלייך ועל הסביבה מאירוע משמעותי דוגמת תאונת דרכים . לכן הגיוני כי ירצה שתיהיה עם רמות הנמצאות בתחום הטיפולי.... כל זאת בתנאי שאין לך תופעות לוואי מהטיפול. בברכה ד"ר אלי הימן בברכה, ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והשרות הרב תחומי לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא http://www.starmed.co.il/forum-133/msg-3841832#ixzz3JCwmUahZ סטארמד בריאות

מנהל פורום אפילפסיה בילדים