תוצאות EEG

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

09/06/2014 | 10:52 | מאת: ליאב

ד"ר אלי שלום, בחודש מאי 2014 ביצעתי לילדי בן ה-6 בדיקת EEG התוצאות שקבילתי "תרשים שינה פרמקולוגית מראה פעילות פוליריטמית עם כישורי שינה. באזור הפראסגיטלי משמאל נרשמו מדי פעם זיזים, היפוכי פזה נרשמו בצנטרלי השמאלי. לסיכום מוקד צנטרלי שמאלי לא בצפיפות גבוהה, לא מדובר בElectrical Status Epilepticus during slow sleep. שאלה נוספת: אם הילד בזמן הבדיקה נרדם על היד שלי ולא רצה לשכב על המיטה, זה יכול לפגוע בתוצאות הבדיקה? בזמן הבדיקה שהליד היה רדום על היד, ניסיתי ככל האפשר לא להזיז אותו וגם בעצמי לא לזוז אך היו כמה תזוזות במהלך הבדיקה. אבקש את התייחסותך

שלום רב מדובר במימצא שכיח בילדים עם אפילפסיה שפירה של גיל הילדות , שלרוב חולפת. מצד שני יכול להיות שמדובר במימצא אקראי חסר כל משמעות קלינית היד שלך לא הפריעה. בברכה "ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים