אפילפסיה לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/03/2014 | 21:40 | מאת: אנה

שלום רב. לילדה שלי בת 6 לפני שנה וחצי בערך אחר eeg אובחנה אפילפסיה. היא מגלגלת עיניים. התחלנו עם למיקטל . מהתחלה ראיתי שיפור ואחר חצי שנה בערך עוד פעם חזרנו לאותו מצב , אפילו לתדירות יותר גדולה. אחרי נסיון רב להגדיל מינון לא עזר. לפני 3 שבועות העברנו לזרונטין ( עדיין בהדרגה מורידים מינון של למיקטל) אני רואה שכרגע היא מרימה ראש למלה ומגלגלת עיניים. האם זה סימן שתרופה לא עוזרת ואפילו מזיקה. בנוסף לפני שבוע שלחו אותנו ל MRI . היום קבלתי פיינוח ממצא לוואיעכירות תאי מסטויד משמאל. על מה זה אומר ? ואם צריך להחליף תרופה ? איזה תרופות עם כמה שפחות תופעות לאווי יש . תודה רבה

שלום רב המטרה של הטיפול באפילפסיה היא - אפס פרכוסים אך גם אפס תופעות לוואי מהטיפול התרופתי צריך לתת הזדמנות לזרונטין לעבוד ( תרופה מתאימה ויעילה לאפילפסיה כללית עם ניתוקים. ( אבסנס) . יש גם אלטרנטיבות נוספות במידה וזרונטין לא יעשה את הפעולה הנדרשת ( ללא פרכוסים או תופעות לוואי בולטות. בדיקת ה MRI כצפוי תקינה. המימצא בתאי המסטואיד חסר משמעות. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לטיפול באפילפסיה בילדים , אסף הרופא

מנהל פורום אפילפסיה בילדים