וידאוeeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

17/02/2014 | 23:50 | מאת: מלי

שלום רב אני מטופלת בתרופות אנטי אפלפטיות . כל בדיקות eeg היו תקינות. והומלץ לי לבצע את הבדיקה וידאו eeg . רציתי לדעת כיצד הבדיקה תעזור לי אם כל בדיקות ה eeg שעברתי עד היום תקינות? תודה

שלום רב במידה ואת מטופלת בתרופות אנטי אפילפטיות היות ויש לך אפילפסיה, ואת אינף מאוזנת או יש ספק באבחנה, בדיקת וידאו EEG יכולה לתרום רבות לביסוס האבחנה או הצקדמות לאבחנה נכונה. בדיקת וידאונEEG לרוב מתבצעת לפרק זמן ארוך יותר ( ימים ), לעתים מפחיתים את הטיפול התרופתי בהדרגה כדי לגרום להתקפף אופייני . הסיכוי למצוא הפרעה ב EEG או לתפוס פרכוס גבוהה באופן שמעותי ביסח לבדיקות EEG שגרתיות ( בדיקה של 20 דקות עד שעה- תלוי במקום המבצע...) לכן , על מי לעבור בדיקות וידאו EEG ? 1.אבחנה לא ברורה. ישנם מצבים היכולים לחקות אפילפסיה שאינם אפילפסיה ומתן תרוםתות אנטי אפילפטיות במקרים אלו אינם הדבר הנכון..... 2.כל חולה אפילפסיה שאינו מאוזן , קרי למרות טיפול תרופתי מתאים, ממשיך לפרכס. חשיבות הבדיקה היא בתיעוד פרכוסים אופיניים, בדיקלת האפשרות כי קיימת אוציה לטיפול בניתוח ועוד.. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא

24/02/2014 | 19:00 | מאת: מלי

מנהל פורום אפילפסיה בילדים