נושא : מה משמעות בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

28/01/2014 | 12:50 | מאת: אפי

"פעילות אפילפטית דו מוקדית מימין ומשמאל עם נטייה לעיתים להכללה במהלך השינה" מדובר בילד בן 7 כתה א אין רקע משפחתי. מה לעשות הלאה? לא ידוע לנו על התקפים בינתיים אולי ניתוקים. האם ליידע את בית הספר? ללוות בטיולים? למנוע? מה לגבי אמבטיה? תודה

שלום רב הפרעה ב EEG אינה עושה אבחנה של אפילםסיה . האבחנה של אפילפסיה היא בעיקרה קלינית, אירועים אופיניים אשר ידוע כי נובעים בסבירות גבוהה מאפילפסיה . ל 3-5% מהאוכלוסיה הפרעה דומה ב EEG ( נעשית בשל כאבי ראש , חשד ל"ניתוקים" ועוד) ללא שיש להם אפילפסיה וללא סיכון לאפילפסיה. השאלה החשובה ביותר היא מדוע בוצעה הבדיקה? בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים