הסבר פענוח בדיקת eegוידיאיו

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

21/04/2019 | 21:25 | מאת: מירב

עשיתי בדיקת eegוידיאיו מצאו שמתוך שינה יש לי התקפים אפילפטים היפרמוטריים קרוב לוודאי ממקור פרנוטלי ימני. מה זה? כיצד מטפלים בזה? תודה וחג שמח

חג שמח אפילפסיה- נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית התקפית הגורמת לביטוי חיצוני ) יכולה להיגרם מסיבות שונות כגון נטייה גנטית, הפרעה במבנה המוח. הגישה היא: 1.מניעת ההתקפים על ידי טיפול תרופתי מתאים. ( תרופות שמצד אחד יהיו יעילות אך מצד שני לא יגרמו לתופעות לוואי משמעותיות ) 2.להבין מדוע? לצורך כך , מבצעים בדיקות שונות ובמיוחד בדיקת MRI כדי לשלול כי אין הפרעה במבנה המוח . 3.באותם מקרים בהם הטיפול התרופתי לא יעיל וישנם התקפים למרות הטיפולים התרופתיים המתאימים, יש מקום לשקול ניתוח- אך זה בסה"כ במיעוט המקרים . בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים