ממצא חריג בבדיקת EEG

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

04/03/2019 | 21:13 | מאת: דינה

בני בן 6 וחצי עבר בדיקת EEG לא בשינה ונמצא אצלו מימצא חריג: היפוכי פאזה מוקדיים באזור הטמפורלי מימין. מה משמעות הדבר? האם מלמד על אפילפסיה?

שלום רב האבחנה של אפילפסיה היא בעיקרהקלינית ולא מבוססת על EEG . EEG מסייע לאבחנה , למעקב אחר הטיפול אך לכשעצמו אינו עושה אבחנה של אפילפסיה. 3 אחוז מהאוכלוסיה יכולים להראות מימצאים לא תקינים ב EEG ואינם סובלים מאפילפסיה. לא יודע מדוע הופנתם ל EEG אך אם לא בשל פרכוס , מימצא זה לכשעצמו אינו ספציפי ולרוב חסר משמעות. בברכה ד"ר אלי הימן

06/03/2019 | 10:21 | מאת: דינה

תודה על התשובה המהירה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים