בדיקת eeg לאבחון אפילפסיה מסוג absence

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

14/01/2019 | 15:48 | מאת: דורית

מזה כמה חודשים שהבן שלי (בן 10) חווה התפקים של ניתוק לכמה שניות - מספר פעמים ביום. רופאת הילדים (עוד לא היינו אצל נוירולוג) שלחה אותו לבדיקת eeg בעירנות (ביקשה להעיר ב2 לפנות בוקר). האם בדיקץ eeg במכון חיצוני מספקת? מה קורה אם במהלך בדיקה כזו שאורכת להבנתי כ10 דקות אין ניתוק

שלום רב בדיקה של 10 דקות בהחלט אינה ראוייה , עלייה להיות לפחות 30 דקות . ברור כי אם אכן מדובר ב 10 דקות בדיקה, בדיקת EEG כזו אינה אבחנתית ויש לדרוש הפנייה לבדיקה באחד מבתי החולים בהצלחה. ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים