אפילפסיה וחיסון לשעלת

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

25/11/2018 | 14:49 | מאת: יעל

שלום רב ביתי הגדולה בת שלוש ואובחנה עם אפילפסיה על רקע גנטי. ביתי הקטנה בת חודשיים ורציתי לדעת אם יש מניעה מלתת לה את החיסון של השעלת? תודה מראש

שלום רב חשוב לדעת מה אופי הפגם הגנטי הגורם למחלת האפילפסיה אצל הבת הגדולה. ברוב רובם של המקרים מדובר במוטציה חדשה , קרי , שלא מורשת על די ההורים אלא מתרחשת בעובר ולכן הסיכוי שגם לבת הקטנה בעיה דומה נמוך ביותר. מומלץ לשאול את הנוירולוג/ית המטפלים בבתך ובהתאם לתשובתם , במידה ומדובר במוטציה חדשה שלא עברה מההורים, אין כל מניעה לתת לתינוקת. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים