חיסון לילד עם אבחנה לא ברורה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/11/2018 | 02:13 | מאת: אנה

שלום בני בן שלוש וחצי, סובל כבר שנתיים וחצי מהתקפים אחת לחודש של סחרחורות קשות בחילות הקאות בכמויות (עשרות הקאות), במשך יממה, לאחר מכן במשך כשבו עמסתובב עם ראש מוטה לצדדים ובסביבוים. ביצע הרבה בדיקות ואין אבחנה כולל אמ אר איי מח. עדיין נחשד או במיגרנה או בהתקפים אפילפטים. מלבד חיסון לצהבת פעם אחת שבוצע לו בגיל 10 חודשים - לא מחוסן לדבר. ההתקפים התחילו מספר שבועות אחרי החיסון. האם כדאי לחסן אותו לחצבת? האם הזהירות שלי נכונה כל עוד לא אובחן? הבנתי שבשעלת יש מרכיב שמעודד אפילפסיה גנטית לפרוץ. שואלת אם גם בשאר החיסונים ואם לא, האם בכל זאת כדאי להימנע אולי בגלל רגישות לחיסונים שהתחילה את זה? תודה.

שלום רב אני לא הגורם המוסמך לייעץ לך האם לחסן או לא לחסן. מההיבט הנוירולוגי , אענה באופן כללי ואומר כי גם אם היה מדובר באפילפסיה, מנקודת מבטי לא הייתה כל מניעה לחסן. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים