מוניטור לגילוי התקף אפלפסיה בשינה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/12/2017 | 17:17 | מאת: ארז

שלום דוקטור, בתי סובלות מהתקפי אפלפסיה בשינה הכוללים פרקוסים ורעידות בגוף. ראיתי את המוניטור הזה https://www.sigma-hc.co.il/emfit שאמור לזהות התקפים בשינה. האם אתה מכיר את המכשיר הזה ? האם הוא מזהה באמת התקפים ? האם אתה ממליץ ? תודה מראש, ארז צימרמן

שלום רב אין עדיין המלצה גורפת של האיגודים המובלים בתחום האפילפסעה בארץ ובעולם על רכישה של מכשיר כזה או כזה לזיהוי התקפים אפילפטים מטרתי כרופא היא לאפשר ככל שניתן למטופלים לשפר את איכות החיים . הדרך לשיפור איכות החיים עובדת קודם כל באיזון ההתקפים, מיזעור של תופעות לוואי ככל שניתן , העצמה של הורים המכשיר המדובר מזהה חלק מסוגי ההתקפים האפילפטים . במידה ויפחית את החרדה ויאפשר יותר תחושה של שליטה ( תוך הבנה כי אין אף טכנולוגיה היום היכולה לזהות את כל ההתקפים) עבור משפחות מסויימות, מטרה זו חשובה ביותר בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים