חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

27/08/2013 | 12:04 | מאת: יריב

ביתי בת חמש חצי הסובלת מאפילפסיה-פטיט מל על רקע נגע באונה השמאלית זאת מפיענוח אם.אר.אי. השאלה היא האם ישנו סיכון לחולי אפילפסיה לקבל חיסון פוליו.לא מצאתי הנחיות של משרד הבריאות לכך.מאחר וחיסון זה הינו לאומי /כללי ולא לפרט עולה השאלה אם לקחת סיכון. אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה.

שלום רב חולי אפילפסיה אינם נ\מדוכאי חיסון ( בתנאי שאינם מקבלים לאורך תקופה ארוכה סטרואידים) ועל כן השיקול לחיסון דומה ביחס לכל ילד אחר חשוב להגן על ילד החולה במחלת האפילפסיה כמו על כל ילד אחר. מחלת האפילפסיה אינה מעמידה אותו בסיכון מוגבר לתופעות לוואי /סיבוכים מהחיסון בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים