ילדה בת 4.5 עם אירועי בהייה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/07/2017 | 17:29 | מאת: מנחם

בתי בת 4.5 לאחר 4 אירועי בהייה ב5 שבועות אחרונים. בנוסף אירוע בEEG: בעירנות פעילות אלפא נעורים 7 מחזורים לשניה עם דומיננטיות אחורית בעיניים עצומות. בשינה נצפו כישוי שינה סינכרונים, במהלך הרישום יש מספר התפרצויות כלליות קצרות של זיז וגל (לא בדגם קלאסי לאבסנס)שנמשכות כ-2 שניות כל פעם. מה זה אומר? האם פתאום "באמצע החיים" מתחיל אפילפסיה?

שלום רב. חשוב לוודא כי אכן הניתוקים עליהם אתם מדווחים אכן קשורים בפעילות חשמלית לא תקינה, קרי אפילפסיה. יש מקום לשקול לבצע וידאו eeg ל 24 שעות כדי לראות האם אכן יש קשר בין הניתוקים לבין הפעילות החשמלית הלא תקינה. היה וכן, יש מקום לטפל. היה ואין קשר, אזי מדובר במימצאים לא קשורים. אפילפסיה בצורה של ניתוקים בילד או ילדה עם רקע התפתחותי תקין יכולה להופיע לרוב בגיל בית הספר אך גם בגיל זה. בברכה ד"ר אלי הימן.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים