אילנה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/08/2013 | 19:53 | מאת: יעל

שלום לי ולחברתי יש בנות עם אפילםסיה, לבת של חברתי כשגילו את האםילפסיה נתנו לה תרופה ומיד היא השפיעה עליה ולא היו לה פרכוסים ואילו לבת שלי נמצא איזון רק אחרי שנה!!!! עכשיו היא בסדר ואין פרכוסים אבל רציתי לדעת מה הסיבה להבדלים? והאם זה מצביע על משהו? (יש לציין שסוג האפילפסיה דומה מאוד לשתיהם)

שלום רב אפילפסיה אינה אבחנה אחת אלא המשמעות שלה כי למוח יש נטייה לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי קליני. לכן , לביתך ולבת של החברה אכן נטייה לייצר פעילות לא תקינה אך הסיבה לכך שונה .( קרוב לוודאי גנים שונים המשפיעים על התגובתיות לתרופות) . בשורה התחתונה, ולמרבה המזל, לרוב נטייה זו חולפת עם השנים, בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים