בירור התעלפויות - האם אפילפסיה?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

10/05/2017 | 15:27 | מאת: אמא

בני בן 12 עבר בדיקת EEG בשל 4 אפיסדות של התעלפויות במהלך חייו, ללא פרכוסים. תשובת הבדיקה: במהלך השינה נרשמו התפרצויות אפילפטיות בתבנית של זיז גל איטי באזורים הקדמיים מרכזיים של שתי המספרות. הבן עשה גם MRI ראש וצוואר. בבדיקת ה-MRI נצפתה ציסטה פינאלית בגודל 8 מ"מ. מלבד זה הכל תקין. דרך אגב ההתעלפויות קרו בכל פעם בשל כאב: פעם אחת אחרי בדיקת דם, פעם שנייה בזמן שקיבל אנטיביוטיקה, פעם שלישית אחרי שנחתך ופעם רביעית שהצוואר היה תפוס וכאב לו. האם יתכן ומדובר בוואזו ואגו? האם בדיקת EEG יכולה להיות שגויה?

שלום רב באופן כללי .... ואין זה תחליף להערכה נוירולוגית קפדנית. האבחנה של אפילפסיה היא קלינית . EEG הוא כלי עזר אך אין בו לבד כדי לעשות אבחנה של אפילפסיה. התיאור אותו את מוסרת יכול בהחלט להתאים לתופעה לא אפילפטית כמו תגובה וזו וגאלית. EEG יכול להיות לא תקין ב 3% מהאוכלוסיה, קרי ללא שיש אבחנה של אפילפסיה. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים