בירור תוצאות EEG לילד בן 12

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

02/04/2017 | 10:54 | מאת: ויקי

שלום רב, בני בן 12 עבר בדיקת EEG בשל 4 אפיסדות של התעלפויות במהלך חייו, ללא פרכוסים. תשובת הבדיקה: במהלך השינה נרשמו התפרצויות אפילפטיות בתבנית של זיז גל איטי באזורים הקדמיים מרכזיים של שתי המספרות. אשמח לדעת על מה מדובר?

שלום רב EEG י אינה בדיקה ספציפית . הבדיקה שלכם אינה תקינה אך לא ברור האם מסבירה את ההתעלפויות. לא ברור כלל אם יש קשר להתעלפויות.. כדי להבין זאת , צריך לאפיין את האירועים הללו מול הנוירולוג/ית המטפלת ולחשוב טוב טוב האם ההתעלפויות מתאימות לאובדן הכרה על רקע אפילפסיה או לא . בברכת חג שמח ד"ר אלי הימן

10/04/2017 | 08:02 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה, גם אני מרגישה שההתעלפויות הללו לא תואמות לארועי אפילפסיה. הבן עשה גם MRI ראש וצוואר. ממתינים לתשובה. האם יש עוד בדיקות מומלצות? יתכן וסובל מתופעת ווזו ואגו?

10/04/2017 | 08:08 | מאת: אמא

ההתעלפויות קרו בכל פעם בשל כאב: פעם אחת אחרי בדיקת דם, פעם שנייה בזמן שקיבל אנטיביוטיקה, פעם שלישית אחרי שנחתך ופעם רביעית שהצוואר היה תפוס וכאב לו.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים