אפילפטי-סימנים להתקף נוסף?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

30/01/2017 | 22:19 | מאת: הילה

שלום בני לאחר התקף אפילפטי (מוקדי ימני) מטופל בקפרה ולמיקטל לפני ההתקף התלונן פעם בשבוע/שבועיים על סחרחורות. אתמול בני התלונן שהיו לו סחרחורות ב2 שיעורים-וכשהיתה לו הסחרחורת הוא "עשה ככה עם הראש"- כך התגבר על הסחרחורת ומיד הכניס את הספר לתיק סחרחורת של השיעור ו/או בצהרון לא זכר להסביר היום המורה אמרה לי שביום שישי וגם אתמול ראתה תזוזה של האישונים הצידה פעמיים...וגם אתמול.. בנוסף, היום סיפר שהיתה לו סחרחורת כשעלה במדרגות האם זה אומר שהתרופות לא מועילות? בדרך להתקף נוסף? (כי גם לפני ההתקף הראשון הוא התלונן על סחרחורות עד שקיבל אתההתקף) מה שמדאיג אותי זה שבעבר התלונן על סחרחורת אחת לשבוע/שבועיים וכעת יש סימנים של כל יום מה עושים?

שלום רב שאלת המפתח היא האם הסחרחורת היא ביטוי של פרכוס במידה והתופעה לא חולפת לאחר הגעה למינוני המטרה שהוגדרו על ידי הרופא/ה המטפל/ת , יש מקום לשקול ביצוע וידאו EEG על מנת "לתפוס" אירוע אופייני של סחרחורת ולהבין האם ביטוי של פרכוס או תופעה לא ספציפית. בהתאם לכך , ניתן יהיה לייעל את הטיפול בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים