בלוטות לימפה מרובות ומעט עגולות

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

10/11/2013 | 19:25 | מאת: דור כץ

דר' שרון תמיר יקיריתי ,קודם רציתי לומר לך שהיתי אצלך לפני כחודש וחצי במרפאת מאוחדת בגילה , את רופאה מקסימה , בדקת אותי ביסודיות והיית מדהימה ! , אני קצת מודאג ורוצה להתייעץ איתך ( עד לפעם שנפגש שוב ) , לאחר שמתנפחות לי בלוטות הלימפה על ימין ועל שמאל נשלחתי לאולטרסאונד גרון, להלן התשובה במלואה : "בלוטת המגן בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לקשריות בשרשרת גגולארית דוצ הודגמו בלוטות לימפה יחסית מרובות מעט יותר בצד ימין ,בעלות מבנה שמור בגודל מקסימלי כ -11*4 ממ באיזור תת ליסתי בלוטות לימפה מעט יותר עגולות ,יותר מרובות בצד ימין בגודל מקסימלי כ-10*9 ממ לפי צורך כליני מומלץ מעקב " האם התוצאות חשודות בעינייך ? , מה משמעות של בלוטות " מעט עגולות " ? , ומה הסיבה שהתנפחו עוד בלוטות לעומת הפעם הקודמת לפני כחודשיים וחצי ? , מדוע מומלץ מעקב ? אני קצת מודאג ואשמח לתשובה איך שאת רואה את ההודעה ... תודה רבה רבה

שלום רב, ראשית תודה על דבריך. שנית, לגבי בלוטות לימפה מוגדלות ישנו מכלול שלם של סיבות. הסיבה הנפוצה ביותר היא זיהום באיזור הראש והצוואר (לדוגמה מחלת הנשיקה, CMV דלקת שקדים סטרפטוקוקלית ועוד הרבה עם בלוטות תגובתיות). מחלות אחרות נדירות יותר. לצורך הבנה טובה יותר יש ראשית להיבדק על ידי רופא ושנית שהרופא יקרה את האולטרסונד וישווה לבדיקה הקודמת. בהצלחה בכל

11/11/2013 | 09:55 | מאת: דור כץ

דר' תמיר תודה רבה על תשובתך , שכחתי לציין את גילי שהוא 37 , אני נורא מודאג ... התשובה של האולטרסאונד נורא אגרסיבית ! לפני כשלושה שבועות הייתה לי מעיין שפעת או הצטננות קשה שארכה כשבוע וחצי , האם יש קשר לדעתך ? , לא כתבת לי מה היא דעתך על המונח : " בלוטות מעט עגולות " ? , אני מפחד אני מתחיל להבין שמצב כזה בגילי אינו נפוץ ויש סיכוי לא קטן שמדובר בממאירות של הלימפה או באיזור... בבקשה סייעי בידי

שלום רב, על מנת לשלול באופן מוחלט לימפומה יש להוציא בלוטה בביופסיה פתוחה (ולא בדיקור של מחט). על מנת לשלול בלוטות אשר נובעות ממלנומה בדרך כלל מספיק דיקור מחט. אם אתה לא שקט יש ללכת לרופא אחר לצורך ייעוץ. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים