טינטון רצוף ללא הפוגה

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

28/10/2013 | 23:53 | מאת: רפי

אני בן 38 וסובל כשנה מטינטון רצוף ללא הפוגה שנשמע מהמוח שהחל לאחר סיבוך של דלקת בגרון שגרמה לדלקת באוזן ימין שנאטמה למשך כשלושה שבועות שבמהלכן החל הטינטון ,בבדיקת שמיעה הייתה ירידה בינונית דו צדדית בכל התדרים ,טופלתי רק במוקסיוויט למשך 10 ימים ללא כל הטבה גם לאחר דיקור התופית ושאיבת המוגלה לא ההיתה כל הטבה בבדיקת שמיעה כעבור כחודשיים מסיום הדלקת באוזן הירידה בתדרי הדיבור נעלמה וקיימת ירידה אסימטרית דו צדדית בינונית רק בתדר 6,000-10,000 בדיקות bera &mri תקינות, הטינטון מציק לי מאוד ,השאלה שמטרידה אותי האם יש סיכוי מניסיונך כי הטינטון יחלוף לגמרי או שמכיון שהטינטון הוא רצוף ללא הפוגה כבר שנה הוא כבר לא יחלוף?

שלום רב, ראשית יש תמיד סיכוי שהטינטון יעבור אפילו לאחר זמן ממושך. שנית האם הטינטון פולסטילי (כמו הדופק ?) או לא . האם עשיתה דופלר עורקי צוואר. בהצלחה

30/10/2013 | 12:45 | מאת: רפי

תודה על תשובתך, הטינטון הוא לא פועם או בצורת דופק ,הוא נשמע כל העת ללא הפסקה כצרצור וכזמזום מהמוח וממרכז הראש, יש טעם לעשות בדיקת דופלר לעורקי הצוואר למרות שעשיתי MRI לפני כחצי שנה- תקין והעובדה שמדובר בירידת שמיעה בתדרים הגבוהים עצבית בינוניות דו"צ?

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים