הפתח לתעלת השמע

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

19/10/2013 | 07:52 | מאת: חוה

שלום רב, לאחרונה שמתי לב כי הפתח לתעלת השמע קטן עם הגיל, ובאוזן אחת בלבד. האם מצב זה מעורר חשש למשהו? (השמיעה שלי טובה) בתודה, חוה

שלום רב כאשר פתח תעלת השמע קטן יש לבדוק שאין ממצא כלשהו אשר גורם לכך.יש לפנות לרופא אאג על מנת לשלול גורם כזה. בהצלחה

19/10/2013 | 10:34 | מאת: חוה

שלום לך, תודה על תשובתך המהירה. יחד עם זאת, האם תוכל להציע איזה ממצאים עלולים להיות? במיוחד לאור העובדה כי ההיצרות באה רק עתה- בגיל 63 - ובאוזן אחת בלבד. תודה חוה

הממצאים שיכולים להיות נעים בין שפירים לחלוטין לממאירים : 1. פורונקלים 2. ציסטות אפידרמליות או דרמליות 3. גידולים שפירים של סחוס ועצם (EXOSTOSIS' כונדרומה) 4. גידולים ממאירים של תעלת השמע בהצלחה

20/10/2013 | 07:34 | מאת: חוה

תודה על תשובתך

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים