בעיות באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

19/09/2013 | 06:47 | מאת: אלי כהן

שמי כהן אלי ואני מחפש פתרון לבעיה , אני באוזן שמאל שומע רחש תמידי חזק המוציא אותי מדעתי התופעה הופיעה אצלי כבר לפני מספר חודשים , אני לא מצליח לישון או לתפקד זה משהו שמשגע אותי . הרחש לא נפסק ובימים האחרונים אני מרגיש כמו מפעל באוזן. פניתי לרופאת המשפחה אך בצר לה נתנה לי ויטמינים (bcard)ואמרה שזה יכול לפתור את הבעיה , הבעיה לא רק שלא נפתרה רק החמירה . אמרה שאולי יש לי בעיה בעצב בפנימי ואין לזה פיתרון . אני בן 59 בריא פרט לסכרת מבצע פעילות גופנית יום יומית , ואוסיף שאני צולל כבר למעלה מ 13 שנים ומעולם לא היתה לי תופעה כזו . אנא עיזרו לי בפתרון או ביעוץ פשוט משתגע : 0508718099

שלום רב, שמיעת רעש באוזן נקראת טינטון. טינטון מופיע מסיבות רבות ויכול ללוות מחלות שונות. טינטון יכול להיות מסווג לשני סוגים: הראשון פולסטילי (כמו דופק) והשני שאינו פולסטילי. לאחר בדיקה על ידי רופא א.א.ג. יש צורך בהחלטה לגבי הבדיקות המשלימות כגון : בדיקת שמיעה ולאחר מכן יש צורך בהחלטה האם כדאי לבצע הדמייה כלשהי (MRI לדוגמה). לאחר מכן יש להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות (דופלר עורקי צוואר וכ"ו). לסיכום , יש צורך ראשית בבדיקת א.א.ג. ולאחר מכן החלטה לגבי הצורך בבדיקות משלימות. בהצלחה ד"ר תמיר

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים