עור התוף רפוי

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

18/04/2013 | 18:37 | מאת: חיה

שלום בני סובל תקופה ארוכה מנזלת כרונית הבדיקה האחרונה אצל רופא אאג הייתה לפני חצי שנה היום ביקרתי שוב אצל הרופא והוא טוען שעור התוף של הילד מאד רפוי וצריך ניתוח האם אני צריכה לדאוג וכמה דחוף הניתוח והאם ניתן למתוח בחזרה את עור התוף

שלום רב, ראשית יש לומר שנזלת כרונית היא מחלה אחת שיש לה סיבות מרובות. בגיל צעיר הגדלת אדנואידים או אלרגיה ובגילאים מבוגרים יותר בעיקר אלרגיות שונות או זיהום. עור תוף אטלקטטי או משוך פנימה או רפה הוא עור תוף שאינו מתוח כפי שצריך להיות. במקרה של עור תוף רפה לרוב אין צורך בניתוח וצריך מעקב בלבד. יש לעשות בדיקת שמיעה בנוסף. בברכה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים