שאלה.

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

27/02/2013 | 11:51 | מאת: שלום.

שלום רב ד"ר תמיר שרון. מצטער על אורכה של הפניה אבל אובד עצות ומתוסכל. קודם כל, כל הכבוד על התושייה ולעזרה שאת נותנת כאן לכולם (לפחות בתור התחלה והכוונה ואפילו לפעמים עד לפתרון הבעיה!) אני בחור בן 35 ויש לי בעיה של הד באוזן הימנית (היו כל מיני תופעות וצלילים, ירידה בשמיעה לעתים במשך השנה ועכשיו מזה הרבה זמן (כחודש פלוס), התייצבות- שומע צלילים מלווים בהד באוזן ימין). כמובן כמתבקש נבדקתי במכון מתקדם כגון בדיקת לחץ ועצב וכולי, בממצא ישנו שינוי קטן אבל לא משהו קשה ומיוחד לפי המכון והרופאה שאומרת תמיד, ברגע שתשמע רעשים תשים מוזיקה. בשנים האחרונות (עוד מלפני המקרה) מנסה מאוד לשמור על האוזניים. וגם לא היו לי כלל בעיות אוזניים. לפני כשלוש שנים ביצעתי ניתוח מתחת לאותה אוזן של בלוטת הרוק שעבר בהצלחה רבה (וללא כל ממצא למזלי לאחר נתיחה והוצאת הגוש). (גם כולם שוללים ולא מקשרים בין הדברים). לפני כשנה כזכור לי היו לי שני מקרים או שתי תופעות, ואז זה התחיל; אחת- תוך כדי שינה הרגשתי שגורם קטן (אולי זבוב קטן, עכביש קטן, יתוש, נמלה וכולי נכנס לי לתוך האוזן וממש יכולתי לשמוע אותו מטייל לי בתוך האוזן, התעוררתי וקמתי מהמיטה בבהלה וכמה שניסיתי להוציא אותו מאותה האוזן תוך כדי קפיצה על רגל אחת לא הצלחתי ודווקא פתאום הרגשתי עקיצה חזקה. ובזה זה הסתיים הכל נירגע אבל לא יצא. הלכתי למחרת לרופאה שלא גילתה ולא ראתה כלום בהקשר. מקרה שני בסמוך- יום אחד ניקיתי את האוזניים בקיסם אוזניים, ובטעות מקל הקיסם נכנס לי עמוק יותר (מאז לא נוגע בקיסמים), היו לי קצת כאבים באותו הרגע, ולא יותר מזה. חשוב לציין שכל הכתוב כאן באותה האוזן כמובן. בתור מומחית למחלות א.א.ג וניתוחי ראש וצוואר; לי נראה על פניו שישנו קשר בין תופעות אלו למקרה שאני סובל ממנו. לדעתך איזה מהמקרים הכי מזדהה עם הבעיה והתופעה הזו. מה תוכלי להציע לי לעשות ועוד להיבדק. ואם יהיה אפשר להיפגש אתך, עד רבה. מכיוון שנושא האוזניים מאוד מאוד חשוב לי (יותר מהרבה דברים אחרים), ולשם כך אני מתוסכל כבר למעלה משנה. תודה רבה ומראש על כל תגובה שלך.

שלום רב, ובכן פנייתך ארוכה ומורכבת אך לסיכומה אתה בעצם סובל מהד או תופעה שנקראת DIPLACOUSIS.תופעה זו בעצם היא סוג מסוים של טינטון שבדרך כלל מלווה ירידה בשמיעה סנסורינורלית (עצבית). לשם כך עליך לעשות את הבדיקות הבאות : בדיקת שמיעה, בדיקת BERA (בדיקת הולכה של עצב השמיעה) ולראות את התוצאות. לאחר מכן צריך לשקול הדמיה כלשהי במקרה הצורך. בהצלחה

04/03/2013 | 01:15 | מאת: שלום.

היי שוב, ותודה על תגובתך. לפי מה שאני למד ממך, ואני בינתיים מתרכז רק על התופעה.. את שוללת את שלושת המקרים; 1. ניתוח בלוטת רוק. 2. עקיצה עזה בפנים האוזן. 3. הכנסת קיסם אוזניים בחוזקה, בטעות. פשוט אין קשר לתופעה. נ.ב. התופעה מלווה הן בהד בצרידות ובצליל צורם מזייף וצלילים טיפה איטים יותר מהאוזן השנייה :( תודה שוב!!!!!!!!

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים