ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

04/11/2012 | 14:46 | מאת: חנה

ד"ר תמיר שלום, אני סובלת מטינטון באוזן שמאל וירידה משמעותית בשמיעה, ובנוסף לכך יש לי סחרחרות לעיתים. הוצא לי לעבור אקספלורציה של אוזן שמאל. אודה לך באם תתני חוות דעת על כך תודה חנה

שלום רב, ראשית עלי לומר שעל מנת לתת חוות דעת בנושא שלך עלי לראות הן את בדיקת השמיעה והן הדמייה אם נעשתה. בבדיקת השמיעה ניתן לראות איזה סוג של ירידה בשמיעה ישנה (הולכתית או סנסורי נוירלית - כלומר פגיעה בשרשרת עצמות השמע או פגיעה בשבלול או בעצב עצמו). כמו כן בהדמייה (כגון CT ) ניתן לראות את מרכיבי האוזן התיכונה. על כן לצערי ראשית צריך לראות את הדברים הללו ורק אז ניתן לחוות דעה לגבי הצורך בניתוח. ברור מאליו שכל ניתוח כולל בתוכו סיבוכים אפשריים ועל כן צריך לראות את התועלת שבניתוח כנגד הסיבוכים שכרוחים בו. בברכה ובהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים