דחוף דחוף דחוף - כינים בשיער האוזניים (?)

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

06/08/2012 | 02:14 | מאת: Anonymous

קרובת משפחתי לוקה בכינמת הבושת -דבר שהוביל לכינים בריסים ובגבות- והיא החלה לחוש במעין גירוי/גירוד בתוף האוזן. היא חושדת שאולי נוצר מצב בו הכינה הצליחה לחדור אל תוך האוזן. רציתי לשאול: 1) האם ייתכן הדבר (או שאולי מדובר בבעיה אחרת)? 2) במידה וייתכן הדבר, כיצד ניתן לטפל בכך. 3) האם, במידה וייתכן הדבר, קיים סיכון להידבקותם של שאר בני הבית? אשמח לתשובתך באופן בהול.

שלום רב , ראשית כל הדבר אפשרי א. צריך ללכת לרופא א.א.ג. על מנת לשלול גורם אחר לגרד באוזניים ב. רק במקרה ויש כינים צריך להוציאם ולהסתכל בעור התוף שהינו תקין ורק לאחר מכן לתת טיפול מקומי בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים