אוזניים סומות לעיתים פקפוקים בנשימה וברוק וכאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

21/05/2016 | 07:21 | מאת: חיים טחן

שלום דקטור אני בן 28 , לפני כמעט חודשים , היה לי דלקת בסינוסים , שבא טיפלתי באמצעות אנטיביוטיקה, כמה ימים אחרי הייתי במסיבת פורים אם חברים , בא היינו חשופים למוזיקה רועשת כשעה וחצי בערך. לאחר שחזרתי הביתה הרגשתי טינטון , ובהמלך הלילה כאב חד שהולך ובא, רציתי לדעת מה הכאב הזה? היו לי עליות ומורדות עד היום , לא הייתי חשוף לרעשים חזקים, הרעש הכי חזק שהייתי חשוף אליו זה בסרט בסינמה שלא הרגשתי שינויי לאחר מכן ולא החמרה יום אחרי, הייתי חשוף לסרט בטלויזייה בווליום גבוה יחסית בו הרגשתי עליה בטנטון שחזר להיות באותו מקום בבוקר, חלש יחסית שנשמע במקומות שקטים. השאלה שלי היא לא קשורה לטנטון למרות שהשמח לשמוע את דעתך בנושא , השאלה שלי היא הכאבים באוזניים ,אני סובל מכאבים באוזניים וכמו פיקפוקים כשאני לוקח אוויר או בולע רוק כבר חודשים לעיתים נראה שזה יורד ואז חוזר שוב ויש עליות ומורדות גם בעניין הטנטון ויש כמו תחושת נוזלים לעיתים ,הייתי 4 פעמים אצל אף אוזן גרון שלא הבין מאיפה נובעים הכאבים , שלח אותי לבדיקת שמיעה שיצאה תקין, השאלה שלי מה זה הכאבים האלו ממה הם נובעים? ולמה שאני לוקח אוויר יש פקפוקים או שאני בולע רוק אני מרגיש כמו רעש באוזן וזה כאילו הם נפתחות כזה , לא יודע להסביר את התחושה כולכך? לפעמים מרגיש לי כאילו אוזן אחת סתומה והשניה לא, בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא הוא נתן לי בדיקת שמיעה נוספת בדיקת ברה , ובדק אותי אם מצלמה דרך האף כדי לראות שהכל בסדר באזור האף הלוע ועוד מה שבודקים שמה, ואמר שהוא לא רואה כלום והכל תקין. אם תוכל לעזור לי להבין את התופעה אני ישמח? ואם יש סיכוי שיחלוף?

21/05/2016 | 07:44 | מאת: חיים טחן

חשוב לי לציין שכרגע אחרי המפגש האחרון אצל הרופא בנוסף הוא הביא לי כדורים : naxyn 500 מילגרם פעמים ביום כדי למתן את הכאבים ולראות אם התופעה נגרמת מדלקת שהוא אינו מבחין בה. אני שולח את ההודאה הזו כשלושה ימים לאחר תחילת הטיפול בכדורים נראה כי הכאבים ירדו בצורה מתונה אני מאמין שזה המשכך כאבים , אך התחושת נוזלים לעיתים וכאבים חלשים שמורגשים עדין יחד אם טנטון. בתחילת הטיפול הרגשתי לפעמים בלילה שהאוזנים נאתמות להם, והשתחררו אחרי זה במהלך היום.

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים