עצות לגבי לחץ באזניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

27/03/2016 | 15:46 | מאת: משה

שאני נוסע במורד בכביש אני נוסע מאד לאט ומעקב לפעמים התנועה . כי אם נוסע מהר מרגיש לחץ באוזן- אוזניים כאילו נחתתי במטוס . מנסה לבלוע ולא הולך . 1)יש לך אולי לתת לי כמה עצות עם הסבר מפורט איך להוריד הלחץ... בנסיעה בירידה וגם בעלייה מהירה . 2) אחרי התקררות שהייתי בבית שבוע העלייה והירידה תפריע בטח יותר , האם גם תזיק יותר ??? 3)בלי או עם קשר קראתי שורות בנושא באינטרנט תוכל להסביר לי בפשטות מה התכוון המחבר: "הדרך הטובה ביותר לנשוף באף היא לשמור על שני הנחיריים פתוחים בעת הנשיפה ולנגבם במקום לכסותם לגמרי, באופן שיאפשר ללחץ להתפזר באופן חלקי. העושים כן יפחיתו את הלחץ שאחרת יתנקז אל האוזניים או הסינוסים." תודה

שלום רב, על מנת להפחית את הלחץ המורגש בחלל האוזן התיכונה בעת נסיעה יש לפמפם. פימפום מתבצע על ידי סגירה של הנחיריים על ידי 2 אצבעות ונשיפה החוצה כאשר הפה סגור. בכך אנחנו פותחים את תעלת אוסטכיוס (תעלת האיוורור של האוזן) מחדירים אויר לתוך האוזן ומפחיתים את הפרשי הלחץ הנוצרים כתוצאה משינוי בגובה. בהצלחה ד"ר שרון נ.ב. בקשר לדברי האדם אשר צוטט, אין לי מושג למה הוא התכוון

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים