אקזוסטוסיז

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

18/01/2016 | 13:27 | מאת: אנאל

שלום, מקווה שהגעתי למקום הנכון .. לא מזמן הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל בעיה של אוזניים סתומות (פקקים). במהלך ניקוי הפקקים הרופא אמר לי שהוא שם לב שצמח לי סוג של עצם בתוך האוזן וסיפר לי שזה קורה לאנשים ששוחים במים קרים (גלשתי עד השנה שעברה) ושהדבר לא מסוכן אבל כדאי שאני אלך בכל זאת לבדיקת שמיעה לבדוק שהדבר אינו פוגע לי בשמיעה באותה האוזן. בימים האחרונים החלו לי כאבים ממש חזקים באותה האוזן גם אם בטעות אני נוגעת כדי לגרד למשל וגם שאני לא עושה שום דבר . מרגיש כמו גירוד וכאב של דלקת . הכאב ר ק באוזן ימין , בה יש אותה העצם. השאלה שלי אם יש ללכת לבדוק את זה באופן בהול עוד לפני בדיקת השמיעה או שאני יכולה למשוך את זה כבר עד לאחר שאקבל תשובה ממכון השמיעה ?

שלום רב, מכיוון שאובחנת כסובלת מאקזוסטוזיס כלומר הגדלה של עצם תעלת השמע אין פה סכנה כלשהי. עליך לעשות כפי שהרופא המטפל אמר לך. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים