פענוח בדיקת אולטראסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

10/06/2015 | 12:19 | מאת: אביטל

לאחר שבועיים של כאבים בצוואר התחלתי לחוש בלוטות שצצות לפתע בצוואר בבדיקת אולטראסאונד שנעשתה התקבל הפענוח הבא: "אונה ימנית 13*23*50 ממ אונה שמאלית 15*17*48 ממ בלוטת המגן בגודל תקין ,מרקמה לא הומוגני ,לא עדות לממצא מוקדי מוגדר הודגמה ווסקולריזציה מעט מוגברת של הבלוטה. באיזור תת ליסתי דוצ הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות ייתכן בלוטות דלקתיות עד גודל מקסימלי כ-27*9 ממ. באיזור סובמנטאלי הודגמו שתי בלוטות לימפה צמודות יחסית עגולות בגודל כ-8*5 ממ. לטרלית לקרוטיס הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל תקין ,נראות ריאקטיביות. לפי צורך קליני מומלץ מעקב בעוד כ-חודש." ע"כ אני סובלת מכאבי ראש אך אין חום. אני מודאגת מאד , אשמח לתשובתך

שלום רב, האולטרסונד שאת תשובתו פרסמת הוא US שמראה ככל הנראה על דלקת מקומית של בלוטת המגן. עקב כאבים בצוואר הייתי פונה לרופא המשפחה לבדיקת תפקודי תריס על מנת לשלול דלקת של בלוטת המגן. בהצלחה

15/06/2015 | 09:49 | מאת: אביטל

שלום , קודם כל ממש תודה על תשובתך שנית , הכאבים נמשכים כבר שלושה שבועות וביומיים האחרונים התנפחו בלוטות גם מאחורי האוזניים. תחושה כללית רעה , בחילות וכאבי ראש. אני מודאגת , מה לעשות? לאיזה רופא לפנות?

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים