נושא שכל כך מטריד אותי…..

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

06/09/2021 | 15:37 | מאת: Yosi

תודה רבה ד״ר!!! על הסבלנות שלך באמת לא מובן מאליו!!!!איך הסיכון שלי כמו של כולם הרי לרוב המוחלט של האנשים בגיל מבוגר אין רקמה למפתית לפי התשובה שלך. אז איך הסיכון שלי שהרקמה למפתית תהפוך לממאירה הוא כפי של כול אדם ? או שלמבוגרים אין שקד שלישי מוגדל ( כפי שיש לי) אבל כן יש להם באיזור של השקד השלישי רקמה שהיא למפתית?אוף לא מצליח להבין😫

06/09/2021 | 15:38 | מאת: יוסי

. בעצם בגיל קטן יש בלוע האף אדנואיד שהוא רקמה למפתית כמו השקד בלוע בגרון , עם השנים הוא עובר נסיגה ונעלם , שאלתי היא - השקד מצטמק ונעלם אך מה לגבי הרקמה הלמפתית עצמה האם היא עדיין נשארת בגיל מבוגר? או שבגיל מבוגר אין בכלל שמה רקמה למפתית (בנזופרינקס) אלא רקמה רגילה?! חג שמח שנה טובה ומתוקה

שלום רב לרוב המבוגרים אין עדות לרקמה לי פתיתים בבדקה אך יש עדין שם מעט. אך בין אם יש ובין אם אין הסיכוי לגידול הוא אותו דבר. חג שמח

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים