רגישות אדירה לרעש + ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

26/04/2021 | 18:27 | מאת: אור

ד''ר שלום רב, אני בן 26.6, בריא, ללא מחלות רקע, לא נוטל תרופות, אין היסטוריית אא''ג במשפחה. לפני כחצי שנה לערך החלה תופעה בלתי מוסברת בעיקר באוזן שמאל. תחושה של רעידות בתוך האוזן הפנימית כשמדברים איתי, בעת שיהוק, פיהוק ובשינה (כשאני מתעורר באמצע הלילה להסתובב למשל לצד השני) אני מרגיש צרימה (כאילו מישהו מושך מאוד חזק בשרירים הפנימיים של האוזניים והן עוד שניה נקרעות) חזקה באוזן. בבוקר כשאני מתעורר יש רגישות אדירה לקולות הכי פשוטים כמו להטיל שתן, צחצוח שיניים ופתיחת דלתות. בכל שעות היום מלווה לי תחושה של אטימה באוזן, לעיתים לצד דקירות. בימים האחרונים חלה התדרדרות רצינית, הדבר מלווה בבוקר בבחילות וברגישות לרעשים מינימאליים עד כדי כך שאינני מצליח לקיים שיח רגיל, נורמטיבי ואפילו על גבול הלוחש עם בני אדם. לא נותרה לי ברירה ומשכך, אני מרחיק את עצמי ממשפחה ומחברים, לא מסוגל לשוחח בטלפון, לא מסוגל ללכת לעבודה כי לא מצליח להכיל שיח בווליום רגיל לאור הרגישות הקשה והכאבים האדירים באוזן ברגע שמרימים לידי טיפה את הקול. ביצעתי ביקור אצל אא''ג מהקופה, הופניתי לבדיקת שמיעה ונראית ירידה הולכתית בשמיעה בדציבלים מסוימים באוזן שמאל (התבקשתי להישאר למעקב בעוד שנה) התעקשתי לאור הסבל שלי ופניתי לרופא אא''ג פרטי (ד''ר גולדפברג) – שהפנה אותי מיד לCT שנצפה כתקין ואמר שייתכן ומדובר בטרשת של האוזן אך כרגע לא רואים דבר והמליץ להיות במעקב. בשבוע האחרון יש התדרדרות רצינית במצבי, אני נעדר מהעבודה כבר מס' ימים ומסתגר בחדר לאור סבלי. אורח חיי נפגע קשות ואני בטוח שמפספסים כאן דבר. קראתי על תופעה בשם TENSOR TYMPANI SYNDROM ו – MIDDLE EAR MYOCLONUS שנמצאה הכי קרובה לתסמינים שאני מרגיש. אשמח לשמוע מה דעתך על סמך התסמינים שציינתי ואילו בדיקות (מעבר לבדיקה הגופנית) היית מציע לעשות על מנת להגיע לאבחנה (מודה, אני כבר מותש!!!) תודה רבה.

שלום רב לאור התלונות שלך אני מציעה לבדוק רפלקס אקוסטי וכן טימפנומטריה בזמן התקף. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים