רטרקציה ותת לחץ באוזן

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

13/01/2021 | 19:59 | מאת: הדר

אני סובלת מרטרקציה של עור התוף, ומתת לחץ באוזניים כבר כמה שנים, באנדוסקפיה התגלה אדנואיד בחלל האף, אך הוא לא חוסם את התעלות כלל. כתוצאה מהמצב אני חווה גם מטנטון וסחרחורת. עשיתי בדיקת שמיעה והיא מצוינת. CT לתעלות השמע- תקין. ועכשיו בבדיקת טימפנומטריה התגלה שעור התוף משוחרר ובבדיקת ETF שאין איוורור תקין בתעלות השמע. שאלתי היא איזה טיפול או ניתוח מתאים לכזה מצב? כי הסבל הוא רב ואני נואשת לפיתרון.

שלום רב ראשית יש לבדוק אותך ואת בדיקת הסי טי. שנית ניתן לשקול במקרים שמתוארים במקרה של ניתוח צינוריות איוורור או ניתוח הרחבת תעלת האוורור של האוזן. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים