ביצוע הליך כירורגי תוך כדי ניתוח לאיחוי עור התוף

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

06/08/2014 | 11:23 | מאת: שרונוש

שלום! בני בן ה 7.5 אמור לעבור בעוד כחודש ניתוח לאיחוי עור התוף.יש לי 2 שאלות בנוגע לזה: 1. יש לו קרע דו"צ, והרופא אמר שלא מנתחים במקביל. האם לידיעתך זו המדיניות בכל בתי החולים ? היינו מעדיפים שינותח בפעם אחת 2. בנוסף על הניתוח הנ"ל, הוא גם אמור לעבור ניתוח להרחבת פי השופכה (מיאטוטומי) בסדציה , והיתה מחשבה שבזמן שהוא ינותח באוזן יבצעו גם את המיאטוטומי...מה דעתך? האם זה עדיף או שלמעשה יש בכך יותר סיכון(לזיהומים וכו')? אנחנו מאוד מתלבטים...מעדיפים להפחית את מספר הניתוחים (והטראומה) מ3 ל 2 , אך מצד שני לא להעמיד את גופו בפני סכנה מיותרת... תודה

שלום רב, ראשית המנתח שאמר לכם שאין מבצעים את 2 האוזניים במקביל אכן צודק לחלוטין. שנית אין בעיה לעשות מאטוטומיה באותו מהלך של הרדמה כללית של ניתוח האוזן. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים