האם ניתן לעבור ניתוח סטפדקטומי פעם שנייה?

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

04/05/2014 | 22:20 | מאת: דידי

לפני 19-20 שנה עברתי ניתוחים בשני האוזנים ע"י דר' ליפי. שמיעתי השתפרה מאוד אבל בשנתיים האחרונות שוב איני שומעת. במשך כל השנים לקחתי כדורים למנוע את הצטברות המינרלים על העצם אבל כנראה שזה לא עזר. האם אפשר לעבור את הניתוחים שוב? תודה

שלום רב, ראשית ניתן לעבור סטפדקטומי פעם שניה, אך לציין כי בניתוח השני (וזה תלוי מאד בדיוק מה עשו בניתוח הראשון) הסיכוי לירידה בשמיעה לאחר הניתוח (כסיבוך) גדולה יותר וכך גם הניתוח מסוכן יותר. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים