ניתוח מסטואידקטומי

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

02/05/2014 | 20:29 | מאת: סטודנטית

במהלך השיעורים שלנו למדנו על שני סוגי ניתוחים להוצאת כולסטיאטומה. האחד canal wall up- בו משאירים את קיר תעלת השמע הפנימית וcanal wall down- שם מורידים את הקיר. שאלתי היא- האם בשני סוגי הניתוחים ניתן להגיע לעצמימי השמע במידה ורוצים לעשות שחזור שלהם? או שדבר זה אפשרי רק בניתוח גדול יותר מסוג canal wall down? אני מודעת לכך שאולי אין זה המקום לשאלה אך הדבר מאוד מטריד את מחשבתי ולכן אשמח לתשובה :)

שלום רב, בשני סוגי הניתוחים הללו ניתן לשחזר או "לעבוד" על שרשרת עצמות השמע. ברור שבניתוח של Canal wall down הגישה לעצמות היא קלה יותר משום שניתן לראות את כל השרשרת ללא בעיה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים